بهرام سرمست روز پنجشنبه درآیین افتتاح بیمارستان پیشرفته دائمی تنفسی شهدای ارتش جمهوری اسلامی با بیان اینکه بیش از ۱۸ ماه است که درگیر بیماری کرونا هستیم، افزود: ستاد کرونای استان هیچگاه احساس تنهایی نکرد و با وجود اینکه علما، مراجع، خیران و گروههای جهادی در کنار ما بودند، نیروهای مسلح همواره در زمان نیاز در کنار ملت و ستاد بحران قرار گرفتند.
وی اضافه کرد: در موج اول بهمحض درخواست استقرار بیمارستان سیار در شهرک پردیسان، نیروهای ارتش مستقر شدند و قوت قلبی برای همه کادر درمان بودند و اقدامات احتیاطی و پیشگیرانه انجام دادند.
وی بیان کرد: در پیک پنجم بیماری نیز چون احساس میکردیم به دلیل دامنه بیماری و شدت آن، تعداد بستریها از ظرفیت بیمارستانی فراتر رود، از امیر سرلشکر محمدحسین باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح درخواست مکتوب نمودم و در کمتر از ۲۴ ساعت نیروی ارتش در بیمارستان شهید بهشتی مستقر شدند.
سرمست افزود: نیروی ارتش به فاصله هشت روز توانستند بیمارستان را با اقدام جهادی احداث نمایند و این بیمارستان در قم از نمونههای مشابه استانهای دیگر نیز پیشرفتهتر است.
وی گفت: در کنار اقدامات مقابلهای برای بیماری کرونا در سطح استان سعی کردیم از تهدید فرصت بسازیم، بیمارستانهای نیمهتمام و در حال احداث در دستور کار قرار گرفت.
وی اضافه کرد: در این مدت بیمارستان حضرت امیرالمومنین(ع) با ۲۳۱ تخت و بیمارستان مادر با ۲۱۸ تخت به مرحله بهرهبرداری برسانیم و در خدمت بیماران کرونایی استان قرار دادیم.
استاندار قم با بیان اینکه بیمارستان شهدای ارتش به ظرفیت درمانی استان اضافه شد، ادامه داد: سعی کردیم بهجای بیمارستان سیار یا صحرایی یک بیمارستان دایمی تنفسی و پیشرفته در استان مستقر کنیم و خوشحالیم این وعده تحقق پیدا کرد.
به گفته وی، همه نیروهای مسلح و مردمی و همه دستگاههای اجرایی پشتیبان ساخت بیمارستان شهدای ارتش بودند و اقدام جهادی به معنای واقعی کلمه به نمایش گذاشته شد و این مجموعه در خدمت زائران و مجاوران حضرت معصومه قرار گرفت.
بیمارستان پیشرفته دائمی تنفسی شهدای ارتش جمهوری اسلامی با ۷۰ تخت که در مدت هشت روز در محوطه بیمارستان شهید بهشتی قم احداث شده است، با حضور مقامات ارتش از جمله امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی به بهرهبرداری رسید.
این بیمارستان با وسعت ۸۰۰ مترمربع، با سازه بسیار مستحکم فلزی و با عمق پی بتنی ۲ و نیم متر بنا شده و فندانسیون آن قابلیت احداث ساختمانی هشت طبقه را دارد؛ بیمارستان شهدای ارتش قم ۷۰ تختخوابی است که قابلیت افزایش تا ۱۰۰ تخت را دارد.
در پایان این آیین، بهرام سرمست استاندار و محمدرضا قدیر رییس دانشگاه علوم پزشکی قم با اهدای لوح و هدایایی از خدمات امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی، امیر سرتیپ کیومرث حیدری فرمانده نیروی زمینی ارتش، سرهنگ خلبان ولی رحمانی فرمانده دانشکده هوانیروز ارتش، امیر سرتیپ جلالی نسب معاون اطلاعات نیروی زمینی ارتش، حجتالاسلاموالمسلمین شعبانعلی صالحی نصب رییس عقیدتی سیاسی نیروی زمینی ارتش تقدیر نمودند.
وضعیت کرونایی قم که از ۲۷ خردادماه پس از ۴۰ روز از وضعیت نارنجی به زرد بهبود یافته بود بر اساس آخرین رنگبندی اعلام شده توسط نرمافزار ماسک، از تاریخ نهم تیرماه جاری بار دیگر جزو شهرهای نارنجی و از ۲۳ تیرماه مجددا در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفت.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.