به گزارش گروه استانهای ایرنا ، هرچند شمار مبتلایان جدید، بستری ها و فوتیهای کرونا در برخی شهرها کاهشی شده است، اما نباید از رسیدن موج ششم کرونا غافل شد ، در شرایط کنونی مهمترین نکته همچنان رعایت پروتکلهای بهداشتی حداکثری و سرعت گرفتن روند واکسیناسیون است.
به گفته متخصصان حوزه سلامت ، مردم در کنار واکسیناسیون همچنان باید به رعایت شیوه نامه های بهداشتی پایبند باشند و تا زمانی که کل جمعیت کشور در مقابل این بیماری واکسینه نشوند همچنان شیوع بیماری ادامه دارد.
در زمان حاضر وضعیت کرونایی تعداد زیادی از شهرهای کشور قرمز است اما با برنامه ریزی های صورت گرفته تامین واکسن و واکسیناسیون گروه های مختلف سنی و هدف با سرعت و جدیت دنبال می شود، به عنوان نمونه فرمانده عملیات مدیریت کرونا در کلانشهر تهران گفت که تعداد مراکز تجمیعی واکسیناسیون کرونا در تهران به عدد بسیار قابل توجهی رسیده است.
علیرضا زالی امروز در حاشیه مراسم بهرهبرداری از مرکز جامع واکسیناسیون شهید مدافع سلامت صالح مهدوی مجد افزود: در استان تهران هدفگذاری شده است که به یک هزار و هشت ایستگاه تزریق واکسن کرونا برسیم که تا اواخر هفته جاری به این عدد خواهیم رسید.
وی با بیان اینکه تعیین مراکز واکسیناسیون جدید بر اساس نقشه راه انجام می شود، افزود: وزارت بهداشت نقشه راهی تدوین کرده و براساس شاخص هایی مانند جمعیت و شرایط جعرافیایی اقدام به مکان یابی می شود تا ضمن جلوگیری از ازدحام، خدمات مناسب در اختیار مردم قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، اکنون روزانه بیش از یک میلیون دز واکسن کرونا در کشور تزریق میشود و بسیاری از گروه های سنی سالمندان، بیماران خاص، فرهنگیان، اساتید دانشگاه، کادر بهداشت و درمان، جانبازان، خبرنگاران و غیره در برابر این بیماری واکسینه شدهاند.
روند واکسیناسیون در استانها
ایرج حریرچی معاون کل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی چندی پیش گفته بود که با روند واکسیناسیون در کشور ۱۰ درصد از موارد سرپایی و حدود پنج درصد موارد بستری ابتلا به کرونا روند کاهشی داشته است و مرگ و میر تا سه هفته آینده با کاهش چشم گیری همراه می شود.
وی افزود: هنوز برای پوشش واکسیناسیون راه قابل توجهی پیش رو داریم اگر قبلا برای گونههای ووهان و سایر گونهها پوشش ۷۰ درصدی را مدنظر داشتیم برای نوع اخیر این بیماری یعنی واریانت دلتا، پوشش ۹۰ درصدی مورد نظر قرار دارد و از زمان ورود ویروس دلتا به کشورمان، سرعت واکسیناسیون در ۲ ماهه اخیر افزایش داشته است.
از چهار محال وبختیاری خبر رسیده که با تزریق بیش از ۲۲ هزار دُز رکورد تزریق واکسن کرونا در این استان شکسته شده است .
رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری با اشاره به روند تسریع در واکسیناسیون گفت: با ورود محموله ۵۰ هزار دُزی از روز شنبه روند واکسیناسیون در استان شتاب چند برابری به خود گرفته است بطوریکه در روز یکشنبه نیز ۲۰ هزار دُز واکسن در استان تزریق شد.
آمار تزریق روزانه واکسن در آذربایجانغربی هم طی ۲۴ ساعت گذشته رکورد زد ،رییس کارگروه اطلاعرسانی ستاد دانشگاهی مقابله با کرونا در آذربایجانغربی گفت: طی ۲۴ ساعت گذشته ۵۲ هزار و ۳۹۸ دُز واکسن کرونا در استان تزریق شد که بیشترین آمار تزریق روزانه است .
علی احمد آقاپور اضافه کرد: طی هفته اخیر بیش از ۲۰۰ هزار دُز واکسن کرونا در آذربایجان غربی تزریق شده که نشان دهنده سرعت قابل توجه در این بخش است.
رتبه نخست واکسیناسیون علیه ویروس کرونا در آذربایجانغربی هم براساس میزان جمعیت هدف در اختیار شهرستان مهاباد قرار دارد.
رکورد تزریق واکسن کرونا در سردشت هم ارتقا یافت بطوریکه کادر پزشکی در مناطق مختلف موفق به تزریق ۲ هزار دُز واکسن در یک روز کاری شدند.
به گفته مدیر شبکه بهداشت و سلامت سردشت تاکنون ۴۰ هزار دز انواع واکسن در این شهرستان به گروههای هدف و اولویت دار تزریق شده است.
دبیر کارگروه اطلاع رسانی بیماری کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد هم گفت: تمامی دانشجویان ساکن مشهد از امروز می توانند با در دست داشتن کارت دانشجویی برای دریافت واکسن به تمامی پایگاههای واکسیناسیون در این شهر مراجعه کنند.علاوه بر مراکز واکسیناسیون مستقر در دانشگاه فردوسی مشهد و دانشگاه آزاد اسلامی این شهر، سایر مراکز واکسیناسیون در شهر مشهد پذیرای دانشجویان هستند.
۲ هزار دُز واکسن هم در تیپ ۲۵ ارتش (نیروی مخصوص واکنش سریع مستقر در آذربایجان شرقی )برای پرسنل و سربازان تزریق شده که این مطلب را فرمانده تیپ ۲۵ نیروی مخصوص ارتش جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد.
سرهنگ ستاد علی دلاور اظهار کرد: کارکنان وظیفه جوان به عنوان امانت در دست نیروهای مسلح هستند و اجرای این طرح برابر تدابیر سلسله مراتب فرماندهی از اولویتهای اصلی است.
تزریق واکسن کرونا در شاهیندژ به ۳۰ هزار دُز رسیده است و با اختصاص واکسن موردنیاز از دانشگاه علوم پزشکی استان بزودی تمام گروه های هدف و پر خطر واکسینه خواهند شد .
امین قلندر زاده مدیر شبکه بهداشت و درمان شاهیندژ گفت که از ابتدای طرح واکسیناسیون سراسری تاکنون ۳۰ هزار دُز واکسن در این شهرستان به افراد واجد شرایط تزریق شده است.
از آبادان هم خبر رسیده که یک مرکز تجمیعی واکسیناسیون هلال احمر با حضور معاون سازمان اورژانس کشور در محل ساختمان جوانان هلال احمر این شهرستان افتتاح شده است .
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آبادان گفت : دومین مرکز تجمیعی واکسیناسیون امروز و مرکز سوم نیز در روزهای آینده افتتاح خواهد شد ضمن اینکه در خرمشهر نیز ۲ مرکز تجمیعی واکسیناسیون شبانهروزی پیشبینی شده که یکی از آنها امروز و دیگری در چند روز آینده افتتاح می شود.
نایب رئیس اول اتاق اصناف گیلان هم گفت: واکسیناسیون کارکنان صنوف نانوایان و میادین میوه و تره که رابطه مستقیم با تولیدات و محصولات غذایی و خوراکی دارندبار شهرستان رشت آغاز شده است .
فرماندارقم هم با تاکید بر رعایت شیوهنامههای بهداشتی توسط همگان از شهروندان خواسته تا درنخستین فرصت اقدام به تزریق واکسن کنند.
در گنبد کاووس و به گفته رییس مرکز بهداشت این شهرستان از مجموع ۲۳۰ هزار نفر جمعیت بالای ۱۸ سال این شهرستان مرزی تاکنون ۹۳ هزار و ۲۲۸ نفر آنها معادل تقریبی ۴۱ درصد واکسن کرونا تزریق کردند که ۳۷ هزار و ۳۰۲ نفر آنها هر ۲ نوبت این واکسن را دریافت کردند.
عبدالرحیم پالیده افزود: مجموع واکسنهای تزریق شده کرونا ۵۳.۵ درصد در مناطق شهری و ۳۰.۳ درصد در مناطق روستایی گنبدکاووس بوده که برای رسیدن به سطح ایمنی عمومی این آمارها باید حداقل به ۷۰ و در شرایط مطلوب نیز به ۹۰ درصد افزایش یابد.
واکیسناسیون حدود ۷۰ درصد جمعیت گروه هدف در اسفراین خراسان شمالی خبری دیگری است که امروز آمار آن را رییس دانشکده علوم پزشکی این شهرستان اعلام کرد و گفت که این روند با شتاب بیشتری در حال انجام است.
رییس دانشگاه علوم پزشکی فسا هم گفت: با دریافت محموله های جدید واکسن کووید۱۹ و استقبال گسترده مردم، تا ۲۲ شهریورماه سال جاری، ۱۱۲هزار و ۲۲۸ دُز واکسن علیه این بیماری به گروههای هدف تزریق شده است.
علی اصغر خالقی بیان کرد: با توجه به استقبال گروه های هدف از واکسیناسیون و برای دسترسی بیشتر و راحت تر و رعایت بهتر پروتکل های بهداشتی، ۲۶ مرکز و پایگاه برای واکسیناسیون گروه های هدف در روزهای کاری در شهر، بخش های تابعه و روستاها راه اندازی شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز بر ضرورت راه اندازی تیم های سیار برای برای افزایش روند واکسیناسیون گروه های هدف در شهرهای بزرگ و مناطق حاشیهای خوزستان تاکید کرد.
دکتر سیدمحمد علوی اظهار داشت: با مساعدتر شدن وضعیت جوی خوزستان با کاهش نسبی دما ، محدودیت تردد اکیپهای خودرویی برطرف میشود و با راه اندازی تیم های سیار امکان افزایش پوشش واکسیناسیون وجود دارد.
تاکنون بیش از ۲ میلیون دُز واکسن کرونا در خوزستان تزریق شده است. بنا به اعلام دانشگاه علوم پزشکی اهواز تا آبان امسال صد درصد جمعیت هدف در خوزستان واکسن دریافت خواهند کرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز هم گفت تا پایان روز یکشنبه هفته جاری ۴۱ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان خوزستان دُز اول واکسن کرونا را دریافت کردند.
در خبری دیگر از روند واکسیناسیون در شهرها آمده که تاکنون بیش از ۵۰ درصد از جمعیت گروه هدف شهرستانهای سوادکوه و سوادکوه شمالی استان مازندران دز نخست واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
سرپرست فرمانداری گیلانغرب نیز از روند صعودی طرح واکسیناسیون در این شهرستان طی روزهای اخیر خبر داد و گفت: این اقدام باعث شده تا شهرستان از حیث آمار ابتلا و بستری افراد مبتلا به کرونا به سمت کاهشی حرکت کرده و در حالت پایدار قرار گیرد.
تا کنون ۲۵ میلیون و ۹۳ هزار و ۷۸۴ نفر دُز اول واکسن کرونا و ۱۲ میلیون و ۷۷۲ هزار و ۷۶۷ نفر نیز دُز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۳۷ میلیون و ۸۶۶ هزار و ۵۵۱ دُز رسید.
در استانها چه خبر؟
اکنون ۱۶۸ شهر کشور به لحاظ رنگ بندی کرونا در وضعیت قرمز، ۲۰۹ شهر نارنجی و ۷۱ شهر در وضعیت زرد قرار دارند که خروج از آن با سرعت بخشی به روند واکسیناسیون عمومی و رعایت شیوه نامه های بهداشتی امکان پذیر خواهد بود.
چکیده تازه ترین وضعیت کرونایی در استانها به شرح زیر است:
از سبزوار و به نقل از رییس دانشگاه علوم پزشکی این شهرستان خبر رسیده که با بستری شدن ۵۰ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ طی شبانه روز گذشته وضعیت این شهر ازنظر شیوع کرونا فوق حاد و بحرانی است .
رییس بیمارستان ولی عصر (عج) اراک نیز از خارج شدن مرکز درمانی مادرتخصصی ولی عصر (عج) اراک از چرخه خدمات کرونا خبر داد .
دکتر رضا شجاعی اظهار داشت: این مرکز مادر تخصصی درمانی در استان مرکزی که درپیک پنجم ماموریتهای اصلی خود را با هدف خدماتدهی به مبتلایان کووید ۱۹ به حداقل رسانده بود، شرایط عادی خدماتدهی به بیماران را از سرگرفت.
محمدرضا رضانیا رییس مرکز توسعه سلامت کیش هم رعایت پروتکل های بهدشتی در جزیره را زیر ۷۵ درصد اعلام کرد و گفت : خالی شدن بیمارستان به منظور توقف روند ابتلا و چرخش ویروس نبوده و لازم است تلاش کنیم تا رعایت موازین بهداشتی به حد ایمنی و بالاتر از ۸۶ درصد برسد.
دبیر ستاد اقدام های پیشگیرانه ویروس کرونا کیش هم گفت: مدارس این جزیره پس از واکسیناسیون دانش آموزان در ردههای سنی ۱۲ تا ۱۸ سال بازگشایی می شود.
سعید پورعلی اظهار داشت: تا آغاز طرح واکسیناسیون دانش آموزان، سال تحصیلی جدید به صورت مجازی برگزار می شود و خانواده در این مدت باید از عادی انگاری در رعایت دستور العمل های بهداشتی اجتناب کنند.
در سمنان و طبق جدیدترین آمار رسمی، ۲۵۷ مبتلای قطعی به کرونا در استان سمنان شناسایی شدند و با این تعداد، آمار کل مبتلایان قطعی استان از ابتدای شیوع این ویروس تا ظهر روز دوشنبه به ۶۶ هزار و ۸۶۰ نفر رسید.
براساس آخرین رنگ بندی اعلام شده از سوی سامانه ماسک وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی، شهرستان شاهرود در وضعیت قرمز، شهرستانهای سمنان، دامغان، آرادان، مهدیشهر و گرمسار در وضعیت نارنجی، و شهرستانهای میامی و سرخه در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
مسافران اتوبوسهای شهری تبریز به دلیل شیوع کرونا ۵۰ درصد کاهش داشته است که این مطلب را مدیر عامل شرکت اتوبوسرانی تبریز و حومه ذکر کرده است .
ایمان غنیزاده با بیان اینکه شرکت واحد اتوبوسرانی تبریز و حومه افزود: بر اساس آمارهای موجود، روزانه ۲۵۴ هزار مسافر از طریق این ناوگان در کلانشهر تبریز جابهجا می شوند این در حالی است که در سال های پیش از کرونا افزون بر ۶۰۰ هزار نفر از شهروندان تبریزی توسط ناوگان اتوبوسرانی جابجا می شدند.
خبرها حاکی است که سیستان و بلوچستان در شبانه روز گذشته روز بدون فوتی کرونا را سپری کرده است.
همچنین خبرها حاکی است که شمار فوتیهای مبتلایان به کووید.۱۹ در استان اردبیل با وجود روند کاهشی شیوع این بیماری در حال افزایش است به طوری که در شبانه روز گذشته ۱۵ فرد مبتلا به ویروس کرونا در این استان جان باختند.
با وجود بالا بودن آمار جانباختگان، روند کاهشی شیوع کرونا در استان اردبیل که از چند روز قبل شروع شده، همچنان ادامه دارد به طوری که با کاهش چشمگیر شمار مبتلایان جدید و افراد بستری همزمان، امیدواری برای مهار موج پنجم شیوع کووید.۱۹ در این استان افزایش یافته است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان هم گفت: مراکز غربالگری این استان بصورت میانگین روزانه یکهزار و ۳۰۰ تست کرونا را برای آزمایشگاهها ارسال می کنند.
دکتر مریم کوشکی بیان کرد: ۳۴ مرکز غربالگری کرونا در سطح استان فعال است که از این مجموع ۲۰ مرکز شبانه روزی و ۱۴ مرکز ۱۶ ساعته و در ۲ شیفت صبح و عصر فعالیت دارند.
بر اساس آمار اعلامی با مرگ هشت بیمار دیگر شمار جانباختگان کرونا در استان لرستان به ۲ هزار و ۳۸۲ نفر رسید.تمامی ۱۱شهرستان لرستان اکنون در وضعیت قرمز کرونایی بسر می برند.
مدیرکل بیمه سلامت آذربایجانشرقی هم در مورد هزینه بستری بیماران کرونایی در سالجاری گفت: در پنج ماه گذشته ۶۳ میلیارد تومان هزینه بستری و درمان ۱۶ هزار بیمار کرونایی در استان پرداخت شده است.
وحید مجیدی اظهار کرد: این رقم در سال گذشته با حدود ۲۴ هزار بیمار کرونایی حدود ۸۷ میلیارد تومان بود.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی آبادان هم گفت: سازمان منطقه آزاد اروند فقط قسمتی از ساختمان قدیم این منطقه را در اختیار دانشگاه علوم پزشکی آبادان قرار داده که برای بستری بیماران کرونایی مناسب نیست.
دکتر شکرالله سلمانزاده ایرنا اظهار داشت: این سازمان با وجود اعلام واگذاری ساختمان قدیم این منطقه به دانشگاه علوم پزشکی آبادان فقط لابی ( ورودی ) این ساختمان را برای بستری بیماران کرونایی در اختیار این دانشگاه قرار داده و در سایر قسمتهای آن کارمندان مشغول کار هستند لذا عملا قابل استفاده نیست.
کرونا در گزارش های استانی
ترافیک آرام و روان واکسیناسیون در مازندران
آیینهای عزاداری ماه صفر و نبایدهای کرونایی
افت تحصیلی اثر منفی آموزش مجازی
آمارها و پایان زندگی ۴۰۸ نفر دیگر با کرونا
تلفات کرونا از ابتدای شیوع در کشور(اسفند ۹۸) تا کنون با مرگ ۴۰۸ طی ۲۴ ساعت گذشته به ۱۱۵ هزار و ۱۶۷ رسید.
براساس اعلام وزارت بهداشت، از دیروز(دوشنبه) تا امروز سه شنبه ۲۳ شهریور ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۲ هزار و ۳۲۹ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که سه هزار و ۴۳۶ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به پنج میلیون و ۳۴۰ هزار و ۶۵۶ نفر رسید.
تا کنون چهار میلیون ۶۲۷ هزار و ۲۷ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند.
هفت هزار و ۱۲۳ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ نیز در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
همچنین تا کنون ۳۰ میلیون و ۴۴۵ هزار و ۶۴۱ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
در شبانه روز گذشته یک میلیون و ۲۲۹ هزار و ۲۰۳ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
به گزارش ایرنا، خیز پنجم کرونا را که از ابتدای تیر ماه در کشور سایه انداخت را بدون شک باید مرگبارترین خیز طی ۱۸ ماه گذشته برشمرد.
تعداد تلفات روزانه کرونا طی این مدت و بویژه در اواخر مرداد چند بار رکودر زد و در دوم شهریور ماه با ۷۰۹ مورد مرگ در بالاترین رکورد ایستاد.
با این حال در پی تسریع روند واکسیناسیون گرچه شیب تلفات روزانه طی روزهای اخیر به زیر ۵۰۰ نفر رسیده اما با تا رسیدن به وضعیت دی سال ۹۹ فاصله دوری وجود دارد.
ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید۱۹» میشود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نام برده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راههای انتقال آن عطسه، سرفه، دست دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه میکنند، افراد علاوه بر پرهیز از دستدادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.
برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوهنامههای بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصلهگذاری اجتماعی» توصیه شده است.