به گزارشخبرنگار مهر به نقل از مدیکال اکسپرس، بر اساس مطالعه مؤسسه تحقیقات کودکان مرداک استرالیا، پس از گذشت ۱۰ ماه از شیوع گونه دلتا، این نوع کروناویروس در کودکان نسبت به انواع قبلی بیماری جدی تری ایجاد نکرده و اکثر موارد بدون علامت یا خفیف بوده است.
با این حال، مشخص شده بود که کودکان و نوجوانان مبتلا به مشکلات سلامت از جمله چاقی، بیماری مزمن کلیه، بیماریهای قلبی عروقی و اختلالات ایمنی ۲۵ برابر بیشتر در معرض خطر ابتلاء به نوع شدید کووید ۱۹ هستند. نتایج یک بررسی سیستماتیک نشان داد که کووید ۱۹ شدید در ۵.۱ درصد از کودکان و نوجوانان دارای این مشکلات زمینهای و در ۰.۲ درصد بدون این مشکلات رخ داده است.
«نایجل کورتیس» سرپرست تیم تحقیق، در این باره میگوید: تشخیص عوارض طولانی مدت کووید ۱۹ از علائم ناشی از اثرات غیرمستقیم پاندمی، مانند تعطیلی مدارس، ندیدن دوستان یا عدم امکان انجام ورزش و سرگرمی دشوار است.
در این بررسی، ۱۴ مطالعه بین المللی شامل ۱۹,۴۲۶ کودک و نوجوان که عوارض مداوم پس از کووید ۱۹ را گزارش کردند، تجزیه و تحلیل شد. شایعترین علائم گزارش شده چهار تا ۱۲ هفته پس از عفونت حاد عبارت بودند از سردرد، خستگی، اختلال در خواب، مشکلات تمرکز و درد شکمی.
به گفته محققان، شواهد کمی وجود دارد که نشان دهد علائم بیش از ۱۲ هفته تداوم دارند.