بستری مبتلایان به دلتا، ۲ برابر بیش از سویه های دیگر کرونا

دکتر مسعود مردانی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و سلامت ایرنا افزود: افراد مبتلا به دلتا نسبت به سویه های دیگر کرونا بیمارتر هستند و علائم این ویروس در آنها شدیدتر است و وضعیت آنها زودتر به وخامت می رود.

وی اظهار داشت: سردرد، گلودرد، آبریزش بینی و سرفه در مبتلایان به دلتا کرونا بیشتر مشاهده می شود و در مراکز درمانی بستری می شوند.

متخصص بیماری‌های عفونی تاکید کرد: تاکنون هیچ ارتباطی بین گروه خونی و خطر ابتلا به کرونا وجود ندارد و افراد فکر نکنند که گروه خونی «o» به کرونا مبتلا نمی شوند.

به گفته مردانی، با توجه به گستردگی شیوع کرونا از نوع دلتا و سرعت انتقال پذیری آن به افراد توصیه می شود روزانه‌ میوه و سبزیجات مصرف کرده و مایعات زیاد در طول روز مصرف کنند.

وی خاطرنشان کرد: به میران کافی غلات و حبوبات مصرف شود و رعایت پروتکل بهداشتی در این روزها بیش از گذشته ضرورت دارد.

مردانی با بیان اینکه مردم پویش «ماسک می زنم» را به یکدیگر انتقال دهند، گفت: تنها راه برون رفت از کرونا و کنترل این بیماری در کشور افزایش رعایت پروتکل های بهداشتی به خصوص استفاده از ماسک و رعایت فاصله گذاری اجتماعی است.

وی تصریح کرد: اکنون بیمارستان‌ها پر از بیماران کرونایی شده و کادر درمان بسیار زحمتکش خسته شده و از مردم می خواهیم ما را در مهار کرونا کمک کنند.

کرونا تاکنون با جهش های مختلف شامل آلفا، بتا و گاما داشته و به اذعان متخصصان دلتا جدیدترین نسخه جهش یافته این ویروس بوده و بر اساس نتایج تحقیقات پزشکی، کرونا دلتا ۵۰ تا ۶۰ درصد نسبت به جهش های قبلی بیشتر مسری است.

تب یکی از نشانه های مهم ابتلا به کرونا هندی است و سردرد، سوزش گلو و آبریزش بینی از دیگر علایم متداول آن هستند و در افراد جوان علائم ابتلا به ویروس دلتا ممکن است به شکل یک سرما خوردگی شدید بروز کند و با بروز علایمی چون سرفه، تنگی نفس، خستگی بدون دلیل و یا از دست دادن حس بویایی و چشایی تشدید شود.

به گزارش ایرنا، ایران این روزها خیز پنجم کرونا را سپری می کند و این خیز از ابتدای تیر ماه از جنوب کشور به مرکز کشور آغاز شد.

از زمان شیوع کرونا در ایران (اسفند ۹۸) تا کنون بیش از ۱۰۰ هزار نفر از هموطنان جان خود را از دست داده اند.

error: Content is protected !!