تزریق واکسن مرگ و میر بیماران کرونایی را کاهش می‌دهد

 دکتر علیرضا بیگلری روز پنجشنبه در مراسم آغاز فاز سوم کارآزمایی بالینی واکسن کرونا (انستیتوپاستور – انستیتو فینلای کوبا) در جمع خبرنگاران زنجانی در خصوص ایمنی واکسن ها در برابر انواع ویروس های کرونا با بیان اینکه کارآیی تمامی واکسن های موجود کرونا در مقابل جهش ها ممکن است تغییر یابد، افزود: به همین دلیل و مطمئنا در آینده نیاز خواهد بود که واکسن ها را باز مهندسی کنند، یعنی اینکه دوباره تغییر داده شوند تا بتوانند با ویروس های جهش یافته مبارزه کنند که این واقعیتی است که باید لحاظ شوند.

وی در رابطه با واکسن کوبایی – ایرانی نیز گفت: واکسن ها وقتی مجوز تولید انبوه و استفاده عمومی را پیدا می کنند که کارآزمایی آن به پایان رسیده باشد که پاستور در مرحله سوم برای جامعه هدف ۲۴ هزار نفری در هفت استان تزریق می شود و بطور معمول حداقل ۲ ماه طول می کشد تا نتایج اولیه را تحلیل کرد که در بسیاری از کشورها در همین مرحله مجوز استفاده عمومی داده شده است.

وی اضافه کرد: در خوشبینانه ترین حالت باید گفت در کشور یک تحلیل بر نتایج اولیه مرحله سوم انجام می‌شود و واکسن بدون عارضه و کارآیی لازم را باید داشته باشد تا مجوز لازم داده شود این اتفاق در بسیاری از کشورها صورت گرفت که منتظر نشدند تمامی نتایج استخراج شود.

رئیس انستیتو پاستور ایران ادامه داد: تجربه ای که از این واکسن در فازهای قبلی بدست آمده نشان می دهد کم عارضه ترین واکسن جهان است، چون در طراحی این مهم لحاظ شد که بدون نگرانی در رده های مختلف سنی مورد استفاده قرار گیرد و در واقع یکی از معدود واکسن هایی است که به راحتی  سنین  ۱۸ تا ۸۰  ساله  را در بر می گیرد.

وی اظهار داشت: البته این واکسن باید در جمعیت بزرگتری تزریق شود و این موضوع مهم هم در حال بررسی است تا برای گروه سنی زیر ۱۸ سال نیز مورد  استفاده قرار گیرد و از طرفی نکته قابل توجه وجود دوز بوستر یا یادآور است که طراحی شده و همه واکسن ها باید این دوز را داشته باشند.

این مسوول ادامه داد: تزریق دوز  یادآور در کوبا آغاز شده و این برای افرادی استفاده خواهد شد که به بیماری کرونا مبتلا شده اند و مطالعات نشان داد  که این دوز با یک تزریق سیستم ایمنی بدن را بیدار کرده و حدود ۲۰ برابر تقویت می کند که در صورت پاسخ دهی می توان گفت راه بزرگی طی شده است.

وی اضافه کرد: چون اگر یک واکسن در دنیا دوزی ۱۰ دلار  باشد، در صورت تزریق ۲ دوز،۲۰ دلار می شود و افراد مبتلا شده یک نوبت بوستر را دریافت می کنند که  حدود ۲ دلار تمام می شود در واقع  ۱۰ برابر برای کشور هزینه را کاهش می دهد که این مهم در کشور مورد توجه قرار گرفته است.

چرا ویروس ها جهش پیدا می کنند؟

 رییس انستیتو پاستور ایران  در پاسخ به این سوال که چرا ویروس ها جهش پیدا می کنند؟ نیز گفت: گردش بیشتر ویروس در جامعه و تکثیر آن، امکان جهش آن را نیز به مراتب افزایش می دهد که هر چقدر کشوری وسیع تر باشد، مسلما این روند نیز بیشتر خواهد بود.

وی اظهار داشت: در صورتی که ویروس کنترل شود تکثیر آن کاهش می یابد و از طرفی مساله  مهم ورود افرادی است که جهش های جدید ویروسی را به کشور منتقل می کنند و تجارب نشان می دهد کشورهایی که ایزوله کرده اند و از ورود ویروس جدید جلوگیری کردند امن تر ماندند.

بیگلری خاطرنشان کرد: حتی با وجود واکسن ها باید مواظب بود جهش های جدیدی از کشورهای دیگر به کشورمان وارد نشود، چراکه می تواند پیک های جدید تری را رقم بزند.

error: Content is protected !!