روزه موجب افزایش تاب‌آوری در افراد می‌شود

مجید امرایی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا افزود: یکی از مهمترین روش ها برای ارتقا سلامت روانی فرد روزه داری است زیرا روزه داری باعث کاهش اضطراب های اجتماعی و نیز کاهش اختلالات مربوط به خواب در افرادی می شود که دچار این عارضه هستند.
نویسنده کتاب دراماتراپی و تئوری نقش ها تصریح کرد: روزه باعث کاهش اختلالات سازگاری، خود مراقبتی، کاهش خشونت های خانگی، درک خود و درک دیگران، کاهش تعارضات بین زوجین و بسیاری از معضلات اجتماعی در بعد روانی می شود.
این پژوهشگر فرهنگی در ادامه گفت: روزه داری نوعی کنترل بر رفتارهای بدنی و نفسانی است و از این منظر روشی برای تقویت و هماهنگی بعد ارادی و غیر ارادی انسان است.
امرایی معتقد است: فرد روزه دار با این روش دو دنیای درون و بیرون را تحت کنترل میگیرد و با این روش قادر است قدرت نفوذ خود را افزایش دهد.
دبیر کل انجمن دراماتراپی ایران افزود: روزه در بعد خودمراقبتی باعث خودارزیابی و نفوذ درونی بر خویشتن خویش شده و عملکردها را تحت کنترل انسان قرار میدهد و از این جهت موجب تسلط بر بعد احساسی، رفتاری و ادراکی انسان می شود.
به باور وی مهارت خود کنترلی درونی و بیرونی در روزه داری افزایش می یابد.
این تهیه کننده و کارگردان تئاتر گفت: انسان هایی که قدرت خود نگهداری قوی تری دارند در به تاخیر انداختن تکانه ها نیز موفقیت بیشتری دارند، غلبه بر نفس و خویشتن و کنترل خود را در برهه های مختلف بیشتر احساس و عمل می کنند.
نویسنده کتاب دراماتراپی در مسیر تکامل تصریح کرد: روزه داری به نوعی خود نظارتی قوی بر «فعل» و «عمل» و« قول» و« رفتار» انسانی است؛ زیرا با این روش فرصت ایجاد غلبه بر جسم و روان آدمی به وجود می آید و فرد برای حضور فرا شناخت بر حضور خویشتن آماده می شود.

استاد دانشگاه علامه گفت: روزه فراشناخت بهنجار را تقویت و اموری مانند فکر و ذکر و شناخت و رفتار مثبت را در سبک زندگی تکمیل می کند.

 امرایی افزود: در «روانشناسی روزه» دانستن درباره دانستن که به فراشناخت تعبیر شده تقویت می شود.

وی در تکمیل این بخش از گفته های خود تصریح کرد: «دانستنِ دانستن» یا «شناخت دربارهٔ شناخت» تأملی است که انسان بر روی فرایندهای ذهنی خود انجام می دهد و اندیشیدن دربارهٔ تفکر را با روزه داری می توان تجربه کرد.
نویسنده کتاب شناخت شخصیت های شاهنامه افزود: روزه حال درون را خوب می کند. صبوری و تاب آوری را زیاد می کند. خشم فروکش می کند، صله رحم و تعامل بیشتر می شود، انعطاف پذیری تقویت می شود، تجارب متفاوت را تقویت می کند.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه روزه داری انسان را متوجه ضعف و ناتوانی خود و دیگران می کند گفت: همین عنصر در پاره ای از مواقع تعاون و همکاری و یاری رسانی را بیشتر می کند.
امرایی گفت: با روزه داری فرد قادر است به مهارت های غلبه بر نفس حیات بخشد و سالم تر زندگی کند و به حال خود و دیگران دعا کند و برای خود و دیگران خیر طلب نماید و بعد معنوی خود را غنا بخشد.

error: Content is protected !!