خیلی از ماها در دوران مختلف زندگی از انجام بعضی از کارها دچار ترس شده ایم که این ترس میتواند ریشه های مختلفی داشته باشد،ولی بعضی وقتها این ترس آنقدر شدید می شود که نمی توان آن را کنترل کرد که دیگر این یک ترس عادی نیست و تبدیل به نئوفوبیا می شود .
نئوفوبیا یک کلمه یونانی است که به معنای جوان است که به عبارتی هراس از هر چیز جدید نشان میدهد. این نئوفوبیا در مورد غذا هم صدق میکند.
به معنی قبول نکردن غذای جدید است که به نظر میرسد یک مکانیسم محافظ در برابر غذاهای جدید باشد. والدین ما درست می گفتند: همیشه باید همه غذاها را امتحان کنید!
نئوفوبیای مواد غذایی و یا ترس از غذاهای جدید امکان دارد باعث کاهش کیفیت غذایی و افزایش عوامل خطر مرتبط با بیماری های مزمن شود و خطر مبتلا شدن به برخی بیماری ها را افزایش می دهد، مانند افزایش بیماری های دیابت نوع ۲ و قلبی عروقی می شود.اینها بعضی از یافته های مطالعه ی انجام شده توسط موسسه ملی بهداشت و رفاه فنلاند، دانشگاه هلسینکی و دانشگاهTartu در استونی هستند.
هراس از خوردن مواد غذایی جدید ، یکی از صفات رفتاری غذا خوردن است که در آن شخص از خوردن غذاهایی که جدید است ، دوری می کند. در این مطالعه اثر مستقل رفتار غذا خوردن و به خصوص نئوفوبیای مواد غذایی بر کیفیت تغذیه ای و همین طور بیماری های شیوه زندگی و عوامل خطر آنها مورد مطالعه قرار گرفت. تا به امروز تحقیقات اندکی در این زمینه صورت گرفته است.
درمان نئوفوبیای غذایی
چنانچه ما بتوانیم این رفتارهای ناسازگار غذایی را مثل نئوفوبیای غذایی در زمان کودکی و یا نوجوانی درمان کنیم، می شود از مشکلات غذایی در آینده افراد پیشگیری کرد.
عوامل ارثی و ژنوتیپ باعث ابتلای افراد به نئوفوبیای غذایی می شوند . با دادن آموزش در سالهای دوران کودکی به فرد و راهنمایی و مراقبت از روش های زندگی در زمان بزرگسالی می توان باعث رشد یک رژیم غذایی متنوع و حفظ سلامت اشخاص شد.