وزیر بهداشت: نیاز کشور به واردات واکسن کرونا در آینده نزدیک رفع می شود

به گزارش ایرنا «بهرام عین اللهی» پنجشنبه شب در ستاد استانی مقابله با ویروس کرونا در همدان اظهار داشت: پنج مرکز مجوز تولید واکسن را در کشور دریافت کردند که فعالیت این مراکز سبب شتاب گرفتن تزریق واکسن شده است.

وی اضافه کرد: فکر می کردیم باران واکسن در کشور داشته باشیم اما هم اینک سیل واکسن در کشور راه افتاده است به گونه ای که پنج میلیون دُز واکسن کرونا تا تیرماه سالجاری تزریق شده بود اما در یک و نیم ماه گذشته با تزریق ۳۵ میلیون دُز این آمار به ۴۰ میلیون دُز واکسن رسید.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره بازگشایی دانشگاه ها و مدارس نیز گفت: تعطیلی مراکز علمی و مدارس به علت شیوع کرونا ضربه شدیدی به حوزه آموزش وارد کرد بنابراین باید زمینه بازگشایی دانشگاه ها و مدارس از سوی دانشگاه علوم پزشکی فراهم شود.

عین اللهی اظهار داشت: بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته واکسیناسیون کودکان هفت تا ۱۸ سال از ۲ هفته آینده شروع می شود و مدارس در صورت واکسینه شدن تمامی دانش آموزان و والدین آنها بازگشایی می شود.

وی اضافه کرد: آموزش غیرحضوری و مجازی دروس علوم پزشکی موثر نیست چرا که فراگیری رشته های مرتبط با حوزه پزشکی نیازمند به حضور در آزمایشگاه ها و آموزش حضوری مطالب است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: می توان از اواسط مهر ماه امسال به نحوه ترکیبی حضوری و مجازی مراکز علمی را بازگشایی کرد و در صورت محدود بودن دانشجویان دروس به طور کامل حضوری تدریس شود.

عین اللهی مهمترین اولویت دولت را مساله کرونا دانست و گفت: شیوع این ویروس همه فعالیت ها را تحت تاثیر قرار داده و اینک در یک پیچ تاریخی یعنی پیک پنجم که بسیاری از خانواده داغدار شدند قرار داریم بنابراین تلاش همه اعضای دولت در مرحله اول تهیه واکسن است.

وی تاکید کرد: تا موج ششم شیوع ویروس کرونا فرصت اندک است بنابراین باید از این مهلت کم به خوبی بهره گرفت که در این ارتباط از دانشگاه علوم پزشکی همدان انتظار می رود بدون نگرانی از تهیه دُز دوم واکسن با ذخیره نکردن واکسنی روند واکسیناسیون را شتاب ببخشد.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: به طور حتم بعد از تکمیل واکسیناسیون نیاز به قرنطینه و ایجاد محدودیت برای شهروندان نیست بلکه قرنطینه هوشمند اجرایی می شود.

عین اللهی در ادامه بر ضرورت توجه به مسائل فرهنگی در دانشگاه های علوم پزشکی تاکید کرد و گفت: شیوع کرونا سبب کمرنگ شدن پیوست فرهنگی در دانشگاه ها شد در حالیکه در صورت بی توجهی به این موضوع و افزایش مشکلات فرهنگی نمی توان آینده انقلاب را تضمین کرد.

خدمات باروری در همدان رایگان می شود

وی گفت: یکی از مشکلات کنونی کشور کاهش تدریجی موالید بوده که این روند در سال گذشته بسیار مشهود بود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه همدان چهارمین استان پیر کشور است افزود: رشد جمعیت در همدان بسیار اندک بوده که باید برای این مشکل مهم چاره ای اندیشید.

عین اللهی ادامه داد: پیش بینی برنامه سلامت مشخص برای همدان با اولویت قرار دادن رشد جمیعت ضروری است چرا که این استان از نظر نرخ باروری و جمعیت در شرایط قرمز قرار دارد و وزارت بهداشت در گام نخست برای رفع این مشکل خدمات باروری را در همدان رایگان می کند.

وی گفت: کمیته طب سنتی سال ۸۴ در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شکل گرفت و هم اینک نیز طب سنتی مبتنی بر علم و مدارس دانشگاهی مورد تایید این وزارتخانه بوده و در صورت تاثیر این شیوه در افزایش قدرت ایمنی بدن باید به آن توجه ویژه شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: توریست گردشگری نیز بسیار با اهمیت بوده هر چند شیوع کرونا در این باره خلل وارد کرد اما همدان با توجه به نزدیکی مرز می توانددر این باره  فعال تر وارد شده و اقدام به پذیرش بیماران خارجی که اقدام به تزریق واکسن کرده و آزمایش پی.سی.آر آنها منفی است بکند.

عین اللهی ادامه داد: وزارت بهداشت درصدد رفع مشکل استخدام و پرداخت فوق العاده نیروها است اما رفع بخشی از این مشکل نیازمند همراهی اداره امور استخدامی، سازمان برنامه و بودجه و همکاری نمایندگان مجلس در تخصیص اعتبار مورد نیاز است.

به گزارش ایرنا، دکتر «بهرام عین‌اللهی»، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی عصر پنجشنبه در بدو ورود به استان همدان از مرکز واکسیناسیون شماره یک شهرستان اسدآباد بازدید کرد.

بازدید از روند واکسیناسیون در تالار قرآن شهر همدان از دیگر برنامه‌های وزیر بهداشت در این سفر بود.

همچنین دکتر «بهرام عین‌اللهی»، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ادامه این سفر در ستاد کرونا استان همدان در محل استانداری حضور یافت.

error: Content is protected !!