چرا اطراف شکم چربی جمع می‌شود؟

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از موسسه سلامت و بهداشت عمومی کشور،  وقتی از چربی دور شکم صحبت می‌شود، منظور چربی اضافه‌ای است که در ناحیه شکم جمع شده  منظور از چربی شکم چربی پهلوها، روی شکم و انتهای شکم است. البته خود این چربی به دو شکل می‌تواند در بدن ذخیره شود و بخشی از این چربی در میان بافت‌های داخلی بدن ذخیره و بخش دیگر زیر پوست جمع می‌شود.   

همچنین از جمله مشکلاتی که به دلیل چربی اضافی شکم ایجاد می‌شود می‌توان به مشکلات قلبی و عروقی، سکته قلبی، فشار خون بالا، سکته مغزی، دیابت نوع دو، آسم، سرطان پستان، سرطان روده بزرگ و زوال عقل اشاره کرد.

رژیم غذایی بد

مصرف بیش از حد خوراکی‌های حاوی شکر و شیرینی جات مانند کیک، شکلات‌ها، نوشیدنی‌ها و غیره  یکی از دلایل اصلی ذخیره چربی اضافی در بدن و اضافه وزن است، این خوراکی‌ها همچنین می‌توانند باعث کاهش متابولیسم بدن و در نتیجه کاهش توانایی بدن در سوزاندن چربی‌ها شوند.

داشتن رژیم غذایی کم پروتئین با کربوهیدرات فراوان نیز می‌تواند همین اثر را داشته باشد.  پروتئین باعث ایجاد احساس سیری طولانی مدت تر شده که خود به‌ نوعی از خوردن بیش از حد جلوگیری می‌کند.

نداشتن تحرک فیزیکی

سبک زندگی کم تحرک باعث مصرف پایین کالری و در نتیجه افزایش احتمال تجمع چربی در بدن می‌شود و یکی  از هورمون‌های استرس که کورتیزول نام دارد باعث می‌شود کالری اضافی در بدن در اطراف چربی‌ها تجمع کرده تا در صورت نیاز، بدن بتواند از آن در آینده استفاده کند.

ژنتیک

شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد ژن افراد نقش مهمی در ذخیره چربی و همچنین محل ذخیره آن، دارد.  ژن‌ها می‌توانند بر مسائلی مانند رفتار فرد، متابولیسم، خطر ابتلا به چاقی و بیماری‌های مرتبط با آن نقش مستقیم داشته باشند. البته این ژن‌ها اغلب در کنار عوامل محیطی (مانند سبک زندگی و  غیره) باعث مشکل می‌شوند.

کم خوابی

افرادی  که به‌ طور مرتب مشکل کم خوابی دارند راحت‌تر به مشکل تجمع چربی در ناحیه شکل دچار می‌شوند،  علاوه بر این که کم خوابی خود می‌تواند باعث عادات غذایی بد مثل پر خوری و پر خوری احساسی شود.

سیگار

اگرچه تحقیقات، سیگار کشیدن را به‌طور مستقیم با چربی شکم مرتبط نمی‌دانند ولی باور بر آن است که عوارض و آثار این عادت مخرب احتمال این اتفاق را بیشتر می‌کند. مطالعه‌ای که سال ۲۰۱۲ انجام شد نشان می‌دهد در میان افرادی با میزان مشابه اضافه وزن، چربی ناحیه شکم در افرادی که عادت به سیگار کشیدن داشتند، بیشتر بوده است.

error: Content is protected !!