کاهش حس چشایی افراد نجات یافته از سرطان

به گزارش روز دوشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری هلث، در تحقیقات دانشگاه ایلینوی که با کمک ۴۰ داوطلب بهبود یافته از بیماری سرطان انجام گرفت، محققان حس چشایی و بویایی داوطلبان را به طور مستقل مورد آزمایش قرار دادند تا فعل و انفعالات بین حس بویایی و چشایی را مورد مطالعه قرار دهند.

علاوه بر این با استفاده از پدهای طعم‌دار شده، توانایی چشایی بخش‌های مختلف زبان داوطلبان را ارزیابی کردند. همچنین با استفاده از ۹ محلول مختلف که داوطلبان باید هر یک را به مدت پنج دقیقه در دهان نگه می‌داشتند، عملکرد حس چشایی دهان داوطلبان را در رابطه با مزه‌ها و طعم‌های مختلف، مورد ارزیابی قرار دادند.

بر اساس نتایج این تحقیقات مشخص شد نوک زبان افرادی که از سرطان بهبود یافته‌اند در مقایسه با افرادی که هرگز به این بیماری دچار نشده‌اند،‌ حساسیت کمتری نسبت به مزه‌های تلخ، شیرین و شور دارد.

به گفته محققان کاهش حساسیت زبان نشان می‌دهد که جوانه‌های چشایی یا شاخه‌ای از عصب صورت موسوم به طناب صماخی (Chorda Tympani) که سیگنال‌هایی را از نوک زبان به مغز می‌رساند، در زبان دو سوم از بهبودیافتگان سرطان در هنگام پرتودرمانی دچار آسیب شده است. محققان احتمال می‌دهند حس چشایی این افراد به مرور زمان بهبود یابد.

سرطان به دلیل رشد غیرطبیعی و غیر قابل کنترل سلول‌ها در اندام مختلف بدن شکل می‌گیرد. گاهی این سلول‌ها از مرزهای معمول خود فراتر می‌روند و در اندام‌های دیگر گسترش می‌یابند. این فرآیند متاستاز نام دارد و عامل اصلی مرگ ‌و میر ناشی از سرطان است.
    
 

آخرین آمار سازمان جهانی بهداشت در مورد سرطان
– سرطان دومین عامل مرگ و میر در جهان است.
– درسال ۲۰۱۸ میلادی از هر ۶ مرگ، یک مورد به دلیل سرطان بود.
– سرطان‌های ریه، پروستات، روده بزرگ و کبد شایع‌ترین انواع سرطان در مردان و سرطان‌های سینه، روده بزرگ، ریه، دهانه رحم و تیروئید، شایع‌ترین در زنان هستند.

گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Chemical Senses منتشر شده است.

error: Content is protected !!