۲۲ تیرماه و آخرین اخبار کرونا در استانها

به گزارش ایرنا، با ورود کشور به پیک پنجم کرونا، در حال تکرار تجربه‌های سخت و تلخ موج‌های قبلی کرونا هستیم، اما موج جدید بیماری و  ویروس جهش یافته “دلتا” با قدرت سرایت چند برابری نسبت به ویروس های قبلی شرایط مقابله با این بیماری را برای کادر درمان دشوارتر ساخته است .

در شرایط کنونی چشم امید مردم به افزایش واکسیناسیون است اما جهش های این ویروس به حدی است که واکسن زدن ایمنی صد درصدی ایجاد نمی کند و تا ریشه کنی کامل این بیماری همچنان باید نکات بهداشتی را رعایت کرد.

با گسترش شیوع ویروس کرونا نوع “دلتا” بیشتر شهرهای ایران از نظر رنگ بندی و شیوع تقریبا به رنگ قرمز و نارنجی درآمده است و در این میان وضعیت استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان بحرانی گزارش شده است.

در روزهای گذشته و به دلیل بحرانی بودن وضعیت شیوع کرونا در سیستان و بلوچستان و هرمزگان، وزیر بهداشت و تعدادی از مسئولان در این ۲ استان حضور یافتند تا از نزدیک وضعیت درمان ، واکسیناسیون و تجهیزات درمانی را بررسی کنند.

سفر ۲ روزه وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به سیستان و بلوچستان در حالی شب گذشته به پایان رسید  که موجی از حمایت و همراهی همه جانبه وزارت بهداشت در تامین نیازهای این استان از شمال تا جنوب آن در مقابله هر چه بهتر با کرونا را در پی داشت.

استقرار تیم واکنش سریع وزارت بهداشت و همچنین انتصاب نماینده تام الاختیار این وزارتخانه در سیستان و بلوچستان ،بازدید از حوزه سه دانشگاه علوم پزشکی مستقر در سیستان و بلوچستان حکایت از عزم جدی دولت برای رفع مشکلات زیرساختی سیستان و بلوچستان در حوزه بهداشت و درمان داشت .

در این سفر همچنین بحث تامین امکانات و تسریع در روند ساخت طرح‌هایی مورد نیاز سیستان و بلوچستان مورد توجه وزیر بهداشت قرار گرفت و بر ساخت مراکز درمان بستر، تقویت زیرساخت‌های بهداشتی درمانی، تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و تجهیز مراکز بهداشتی در این استان تاکید شد.

وزیر بهداشت پس از سفر به سیستان و بلوچستان امروز به هرمزگان سفر و در نشست فوق العاده ستاد استانی مقابله با بیماری کرونا شرکت کرد.

۲۲ تیرماه و آخرین اخبار کرونا در استانها

روند واکسیناسیون در استان ها

واکسیناسیون در کشور برای مقابله با کرونا برای گروه های مختلف از جمله کادر بهداشت و درمان ،سالمندان و جانبازان چند ماهی است آغاز شده و ادامه دارد  اما این اقدام به معنی رفع خطر ابتلا به ویروس و در امان ماندن از بیماری نیست.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از اختصاص ۶۰ هزار دز واکسن جدید به گروههای هدف زیر پوشش این دانشگاه در خراسان رضوی خبر داد.

 دکتر مهدی قلیان اظهار داشت: بر این اساس نام‌نویسی از افراد بالای ۶۵ سال برای واکسیناسیون کرونا آغاز شده است و از جمعیت مشمول واکسیناسیون درخواست می شود از مراجعه بدون وقت قبلی به مراکز و پایگاههای واکسیناسیون خودداری کنند.

واکسیناسیون گروه دوم جانبازان ۲۵ تا ۵۰ درصد علیه کرونا در کرمان به منظور رفع مشکلات خانواده شهدا و ایثارگران و با پیگیری‌های انجام شده با رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان و هماهنگی با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، از امروز آغاز می شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان غربی هم با بیان اینکه حدود ۷۵ درصد سالمندان در آذربایجان غربی واکسن کرونا دریافت کرده اند گفت : متقاضیان حائز شرایط دریافت واکسن کرونا در استان برای ثبت نام به صورت حضوری به مراکز بهداشتی مراجعه نکنند تا ازدحام جمعیت را شاهد نباشیم.

دکتر جواد آقازاده  افزود: سامانه ثبت نام واکسن کرونا برای ۶۵ تا ۶۹ ساله ها بازگشایی شده و این افراد می توانند برای دریافت واکسن ثبت نام کنند.

به گفته رییس شبکه بهداشت و درمان گیلانغرب ، ۲ هزار و ۱۸ نفر در این شهرستان با شروع واکسیناسیون کرونا با دریافت هر ۲ دوز واکسن نوبت اول و دوم واکسینه شده‌اند.

دکتر فریدون نوری افزود: از روز دوشنبه ۲۱ تیرماه واکسیناسیون نوبت دوم جامعه هدفی که نوبت اول را دریافت داشته اند و  همچنین نوبت اول جا مانده های گروه سنی ۷۰ سال به بالا آغاز شده است.

رییس شبکه بهداشت و درمان گیلانغرب با ابراز نگرانی از تداوم افزایش موارد ابتلا به کرونا در این شهرستان، گفت: تعداد موارد مثبت روزانه در این شهرستان همچنان در رنج پایدار باقی مانده است و هم اکنون ۹نفر از شهروندان در  بیمارستان الزهرا (س) گیلانغرب و یک نفر نیز در سایر بیمارستان های کرمانشاه بستری هستند.

مدیرگروه بیماری‌های مرکز بهداشت گیلان با اشاره به ثبت نام گروه سنی بالای ۶۵ سال در سامانه سلامت گفت: فعلا واکسیناسیون برای گروه سنی ۷۰ – ۶۸ سال در این استان در حال انجام است و گروه سنی زیر ۶۸ سال “تا ۶۵ سال” در فاز بعدی قرار دارد.

دکتر حسن رخ شاد با اشاره به ورود واکسن های جدید طی هفته جاری به گیلان بیان داشت: تاکنون ۳۲۲ هزار دوز واکسن برای تزریق نوبت اول و دوم به این استان وارد شده است.

 هم اکنون شهرستان های رودسر، رودبار، بندرانزلی، رشت، خمام و آستارا  در رنگ بندی کرونایی قرمز هستند، ضمن اینکه شهرستان های سیاهکل، لاهیجان، آستانه اشرفیه، فومن، ماسال و صومعه سرا نارنجی و لنگرود، املش، شفت، رضوانشهر و تالش در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

سخنگوی دانشکده علوم پزشکی شهرستان ساوه هم گفت: بر اساس ارزیابی های انجام شده از تعداد کل افراد بستری شده در بیمارستان های این شهرستان و زرندیه، ۹۰ درصد را سالمندانی تشکیل می دهند که در موعد تعیین شده اقدام به دریافت واکسن ضد کرونا نکردند.

دکتر «محمود کریمی»افزود: با وجود فراخوان های گسترده از سوی دانشکده و همچنین بازتاب های رسانه ای، اما شماری از سالمندان که در برنامه زمان بندی و موعد مقرر می باید اقدام به تزریق واکسن می کردند از این کار به دلایلی صرفنظر نمودند و نتیجه این رفتار اکنون در افزایش شمار بستری شدگان و جانباختگان قابل درک است.

به گفته دکتر کریمی، تاکنون حدود ۲۱ هزار نفر از جمعیت ۴۰۰ هزار نفری شهرستان های ساوه و زرندیه به ویروس کرونا مبتلا شده اند و این روزها خطر نوع دلتا نیز محسوس است بنابراین انتظار است که شهروندان همچنان دستورالعمل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک را رعایت کنند و سالمندان بالای ۶۵ سال نیز اقدام به نام نویسی برای دریافت واکسن نمایند.

 سخنگوی سازمان غذا و دارو هم در خصوص تزریقواکسن به افراد واجد شرایط گفت :  اغلب ویال‌های واکسن کرونا (ظرف های شیشه ای کوچک) چند دوزی هستند و به یک نفر تزریق نمی‌شود.

کیانوش جهانپور افزود: افراد واجد شرایط تزریق واکسن، نگران نباشند و اکنون واکسیناسیون افراد ۶۸ سال به بالا در مراکز مربوطه سراسر کشور در حال انجام است.

امروز(سه شنبه) برخی افراد واجد شرایط تزریق واکسن علیه کرونا در تماس تلفنی با ایرنا بیان کردند که یک ویال واکسن به دو نفر زده می شود و ابهاماتی در این زمینه برای آنها ایجاد شده بود.

واکسیناسیون ۶۸ سال به بالا از روز گذشته(دوشنبه) آغاز شده و به افراد واجد شرایط پیامک ارسال خواهد شد.

تاکنون  ۵ میلیون و ۱۰۲ هزار و ۳۰۱ نفر دوز اول واکسن کرونا و دو میلیون و ۱۶۹ هزار و ۶۷ نفر نیز دوز دوم را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۷ میلیون و ۲۷۱ هزار و ۳۶۸ دوز رسید.

۲۲ تیرماه و آخرین اخبار کرونا در استانها

وضعیت کرونا در استان ها

باتوجه به روند افزایش مبتلایان کرونا نماینده مردم کهنوج، رودبارجنوب، فاریاب، منوجان و قلعه گنج در مجلس شورای اسلامی طی تماس با وزیر بهداشت ایجاد بیمارستان موقت را با استفاده از ظرفیت نیروهای مسلح در سطح این منطقه خواستار شد.

 همچنین در این تماس خواستار تامین نیازها، تجهیزات و اقلام ضروری درمانی برای حوزه پنج شهرستان جنوبی شد.

نماینده پنج شهرستان جنوبی استان کرمان در مجلس شورای اسلامی همچنین از سفر معاون درمان وزارت بهداشت به این منطقه طی روزهای آینده خبر داد و گفت: این سفر با پیگیری های انجام شده از طریق وزیر بهداشت برای بررسی و رفع مشکلات درمانی جنوب کرمان انجام می شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان گفت: با افزوده شدن یک‌هزار و ۶۷۹ بیمار جدید کرونا در سیستان و بلوچستان شمار مبتلایان این ویروس در استان به ۷۳ هزار و ۲۷۱نفر رسید.

دکتر سیدمحمد هاشمی‌شهری اظهارداشت: با فوت ۲۴ مورد جدید طی ۲۴ ساعت گذشته، شمار فوتی‌های کرونا در سیستان و بلوچستان به یک‌هزار و ۸۹۴ نفر رسید.

وی گفت: تمامی موارد مثبت کرونا در سیستان و بلوچستان از نوع جهش یافته انگلیسی و دلتا است.

فرمانده قرارگاه عملیاتی ستاد کرونا خوزستان نیز گفت : مسافرانی که از طریق پرواز زاهدان وارد اهواز می شوند، تست کرونا داده و در صورتیکه جواب تستشان مثبت باشد باید قرنطینه شوند. 

 ولی الله حیاتی در نشست قرارگاه عملیاتی ستاد کرونا خوزستان که در محل استانداری برگزار شد اظهار داشت: با توجه به اینکه استان سیستان و بلوچستان اکنون در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد به هم استانی های عزیز توصیه می کنیم که از سفر به این استان پرهیز کنند.

وی با اشاره به کنترل شدید مرزهای زمینی و دریایی استان افزود: لازم است در شهرستان های خرمشهر و سوسنگرد مکانی برای قرنطینه ایرانی هایی که جواب تستشان مثبت می شود در نظر گرفته شود.

اکنون سه شهرستان خوزستان در وضعیت قرمز، ۱۴ شهرستان نارنجی و ۱۰ شهرستان زرد کرونایی هستند. 

رییس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نیز گفت:شمار قربانیان کووید ۱۹ با فوت یک بیمار کرونایی در ۲۴ ساعت گذشته به ۷۰۶ نفر رسید.

پرویز یزدان‌پناه اظهار داشت: هم اکنون ۲۰۲ بیمار در بیمارستان‌های کرونایی کهگیلویه و بویراحمد بستری بوده که از این تعداد ۸۲ نفر مبتلای قطعی و ۱۰ نفر نیز در بخش مراقبت‌های ویژه درمان هستند.

هم اکنون شهرستان های گچساران،بهمئی و بویراحمد در وضع قرمز کرونایی،لنده،باشت،چرام در وضع نارنجی و سایر شهرستانها در وضع نارنجی کرونایی قرار دارند.

۲۲ تیرماه و آخرین اخبار کرونا در استانها

 به گفته رییس دانشگاه علوم پزشکی ایلام ،۱۳۷ ابتلای جدید در۲۴ ساعت گذشته شناسایی شد و مجموع مبتلایان کرونا در استان به ۴۱ هزار و ۲۶۲ نفر رسید.

 دکتر محمد کریمیان اظهار داشت: در ۲۴ ساعت گذشته ۲ فوتی ناشی از کرونا ثبت شده و مجموع فوتی های استان به ۸۱۰ نفر افزایش یافت.

وی با بیان اینکه وضعیت مهران نگران کننده است افزود: هم اکنون شهرستان های ایلام، مهران، دره شهر و چوار در وضعیت قرمز و دهلران، آبدانان و بدره نیز در وضعیت نارنجی و شهرستان های ایوان، سیروان، ملکشاهی، سیروان، چرداول و هلیلان نیز در وضعیت زرد قرار دارند.

گزارش هایی با محوریت کرونا

درمان رایگان، تامین تجهیزات و واکسن ۵۰ ساله ها در سیستان وبلوچستان

جدیدترین آمار وزارت بهداشت

 روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۱۶۶ نفر بر اثر کرونا در طول ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادند.

از دیروز تا امروز ۲۲ تیر ماه ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۲۲ هزار و ۷۵۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که دو هزار و ۳۹۹ نفر از آنها بستری شدند.

مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به سه میلیون و ۴۱۷ هزار و ۲۹ نفر رسید.

اکنون مجموع جان باختگان این بیماری به ۸۶ هزار و ۲۰۷ نفر رسید.

بر اساس این گزارش، تا کنون سه میلیون ۵۶ هزار و ۱۶۰ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شده اند و سه هزار و ۸۶۶ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.

تا کنون ۲۴ میلیون و ۶۷۱ هزار و ۲۲۰ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.

هم اکنون ۱۴۳ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۸۶ شهر در وضعیت نارنجی، ۱۱۹ شهر در وضعیت زرد قرار دارند.

به گزارش ایرنا، ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان جهانی بهداشت در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همه‌ گیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.

این ویروس با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطره های تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علایم  بیماری کووید ۱۹ است  و بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف می‌شوند.

جهش ویروس کرونا در انگلستان و آفریقا و هند که موجب افزایش سرایت، بیماری‌زایی و مرگ و میر آن شده، نگرانی‌های جدی را در جهان به وجود آورده است.

error: Content is protected !!