مطالعه ای جدید بر شواهدی که نشان می دهند رژیم غذایی دش (DASH) یا رویکرد غذایی برای توقف پرفشاری خون می تواند به کاهش خطر فشار خون بالا کمک کند، افزوده است. پژوهشگران دریافتند که دنبال کردن این رژیم غذایی حتی به بزرگسالان زیر ۷۵ سال کمک می کند تا از نارسایی قلبی جلوگیری کنند.
به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از “مدیکال دیلی“، مطالعه ای که در نشریه American Journal of Preventive Medicine منتشر شد، به تجزیه و تحلیل داده های بیش از ۴,۵۰۰ نفر اقدام کرده است. پژوهشگران برای بیش از ۱۳ سال شرایط شرکت کنندگان را دنبال کردند تا چگونگی تاثیر رژیم غذایی دش بر فشار خون آنها را بررسی کنند.
رژیم غذایی دش بر مصرف میوه ها، سبزیجات، مغزدانه ها، غلات کامل، مرغ، ماهی و محصولات لبنی کم چرب متمرکز است. این مطالعه بیان می کند که برای حفظ فشار خون در محدوده سالم باید برخی مواد غذایی خاص از وعده های غذایی روزانه حذف یا مصرف آنها بسیار محدود شود.
به گفته پژوهشگران، نمک، گوشت قرمز، و غذاها و نوشیدنی های شیرین شده با شکر می توانند آثار مثبت رژیم غذایی دش را از بین ببرند. این رژیم غذایی کاهش مصرف خامه پر چرب و نوشیدنی های الکلی را نیز توصیه می کند.
سدیم یکی از پر مصرفترین گزینه ها در فهرست موادی است که باید تا حد امکان از آن پرهیز کرد.افراد باید زمانی که خارج از خانه غذا می خورند به ارزش تغذیه ای یا مواد تشکیل دهنده وعده های غذایی خود توجه داشته باشند.
به عنوان مثال، بیش از ۷۵ درصد سدیم مصرفی آمریکایی ها در روز از غذاهای فرآوری شده و غذاهای رستورانی سرچشمه می گیرد.
به گفته مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، سدیم بیش از حد می تواند فشار خون و خطر بیماری قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد.
نوشیدنی های حاوی شیرین کننده های مصنوعی یکی دیگر از خوراکی پر مصرف مرتبط با سکته مغزی است. مطالعه ای در سال ۲۰۱۵ نشان داد خطر ابتلا به مشکلات قلبیعروقی در زنان مسن که دو یا تعداد بیشتری نوشابه رژیمی در روز مصرف می کردند ۳۰ درصد بیشتر بود.
در مطالعه اخیر پژوهشگران دریافتند که فواید سلامت رژیم غذایی دش به بهبود سلامت قلب نیز کمک می کند. در همین راستا، افرادی که از غذاهای بالقوه مضر پرهیز می کردند احتمال کمتری داشت از نارسایی قلبی و پرفشاری خون به طور همزمان رنج ببرند.