به گزارشخبرنگار مهر به نقل از ساینس دیلی، محققان سطح فلزات سمی و مواد معدنی کمیاب را در نمونههای خون ۱۲۰۰ زن که بین سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۱۳ زایمان کرده بودند، تجزیه و تحلیل کردند. آنها دریافتند که مقادیر بالاتر سلنیوم یا منگنز در خون مادران با پایین بودن فشار خون در کودکان آنها در ویزیتهای کلینیکی ۳ تا ۱۵ سال بعدشان ارتباط داشت.
«نوئل مولر»، سرپرست تیم تحقیق از دانشکده بلومبرگ، در این باره میگوید: «این نتایج نشان میدهد که سطح سالم سلنیوم و منگنز در رژیمهای غذایی مادران در دوران بارداری ممکن است فرزندان آنها را در برابر فشار خون بالا محافظت کند.»
وی در ادامه میافزاید: «این کار اهمیت تغذیه و قرار گرفتن در معرض محیط رحمی را برای سلامت قلب و عروق کودک برجسته میکند و با ادامه تحقیقات بیشتر، در نهایت میتواند منجر به بروزرسانی دستورالعملهای تغذیهای و قوانین زیست محیطی با هدف جلوگیری از بیماری شود.»
فشارخون بالا یکی از مهمترین فاکتورهای پرخطر قابل اصلاح برای سایر بیماریهای ناتوان کننده و کشنده از جمله بیماریهای قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه و بیماری آلزایمر است. فشارخون بالا به معنای فشار خون سیستولیک بالاتر از ۱۳۰ میلی متر جیوه یا فشار خون دیاستولیک بالای ۸۰ میلی متر جیوه است.
منگنز و سلنیوم خاصیت آنتی اکسیدانی دارند و در انواع غذاها از جمله آجیل و غلات، سبزیجات پهن برگ، ماهی و صدف یافت میشوند.