چند راهکار طب سنتی برای درمان و کاهش درد "سیاتیک"

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری تسنیم؛ بدن ما دارای دو حلقه عصبی است که یکی از مغز و دیگری از ستون فقرات نشأت گرفته و به سمت اندام‌ها می‌روند.

“عصب سیاتیک” که منشأ آن از ستون فقرات است از ناحیه لگن تا نوک انگشتان پا امتداد دارد و مسائلی مثل افزایش فشار، جابه جایی لگن، ناراحتیهای عصبی و حتی استرس، میتوانند باعث گرفتگی و دردهای شدید در این ناحیه شوند.

درد‌ها و اسپاسم‌های عصب سیاتیک از جمله رایج‌ترین درد‌های مربوط به ستون فقرات هستند و امروزه کمتر کسی را میتوانیم پیدا کنیم که تجربه گرفتگی در این ناحیه را نداشته باشد.

شروع چنین دردهایی میتواند آنقدر شدید شوند که فرد در بخش تحتانی بدن قادر به انجام هیچگونه فعالیتی نباشد!

از دیدگاه طب سنتی، کسانی که خلط دَم و بلغم در آن‌ها زیاد شده همچنین افراد چاق در مقایسه با سایر گروه‌ها، بیشتر در معرض خطر دردهای سیاتیک هستند.

متاسفانه در فصول سرد سال، این دردها شدیدتر می‌شوند و گاهی فرد وقتی درد سیاتیک به سراغش می‌آید، مجبور به استفاده از مسکن‌های بسیار قوی می‌شود چرا که سرمای هوا مایع بین مفاصل را افزایش داده و این امر باعث می‌شود تا فضای مورد نیاز ریشه‌های عصبی کمتر شوند و متاسفانه دردها قوت بیشتری بگیرند.

در مکتب طب ایرانی برای پیشگیری از افزایش چنین دردهایی، پیشنهادات زیادی مطرح شده مثلا بهتر است افراد مبتلا به سیاتیک، مواد غذایی با طبع سرد و مرطوب را تا حد امکان کمتر مصرف کنند.

گوشت گوساله، ماست، دوغ و حبوبات با طبع سرد از جمله این پرهیز‌ها هستند که مصرف آنها باعث افزایش شدت درد سیاتیک می‌شود.

همینطور داشتن یک پیاده‌روی سبک صبحگاهی در هوای سالم و پاک برای پیشگیری از شروع دردهای سیاتیک بسیار کمک کننده است همچنین گرم کردن ناحیه ران و لگن با کیسه آبگرم و ماساژ موضع مورد درد با روغن زیتون و مقداری زنجبیل، در تسکین درهای سیاتیک بسیار مؤثر است.

استفاده از دمنوشهای آرام‌بخش مثل گل گاوزبان و نعنا هم از جمله راهکارهای در دسترس برای بهبود سیاتیک به حساب می‌آیند.

ادامه دارد …

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)
انتهای پیام/

error: Content is protected !!